Κλείνει ο κύκλος των ανακοινώσεων των επόμενων 14 υποψηφίων του Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 με την υποψηφιότητα του Ζουβάνη Ζουβάνη (Πίττα) για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Βιογραφικό:

Ο Ζουβάνης Ζουβάνη (Πίττα) γεννήθηκε το 1976 στο Παραλίμνι με καταγωγή από την οικογένεια του αγωνιστή και ήρωα της ΕΟΚΑ Φώτη Πίττα. Γονείς του ο Μιχάλης Ζουβάνη (Πίττας) από τη Σωτήρα και η Ανδρούλλα Κακουρή Ζουβάνη από το Παραλίμνι. Είναι πατέρας πέντε παιδιών.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Παραλιμνίου, ενώ ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά μήκος της Γραμμής Αντιπαράταξης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Είναι κάτοχος του πτυχίου της Δημοκρατίας, ενώ έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη γεωπονία και τη πυροσβεστική, όπου έχει εργαστεί για σειρά ετών.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ως πρόσκοπος, αλλά και ως λαϊκός συγγραφέας με στόχο την διάδοση της Κυπριακής παράδοσης και ιστορίας.  Άξια λόγου είναι η ενεργή δράση του για την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων της Κύπρου και ιδιαίτερα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Σημαντική είναι η κοινωνική προσφορά του ως οργανωτής αιμοδοσιών σε όλη την Κύπρο.

Η πολιτική του πορεία άρχισε από το 1999.

Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας στον πολιτικό χώρο από το 2006 μέχρι το 2009.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Προστασίας των ζώων με στόχο την θέσπιση νόμων.

Η πολιτική διαφθορά και ο εκτροχιασμός των συνομιλιών στο Κυπριακό, τον ώθησαν στο να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Αμμοχώστου.