Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Εκπροσώπου Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές στην Επαρχία Λευκωσίας. Ο Γεάδης Γεάδη είναι ενεργό στέλεχος από την ίδρυση του ΕΛΑΜ και έχει συνδέσει το όνομά του με την άνοδο του ΕΛΑM.

Προσωπικά

Ο Γεάδης Γεάδη γεννήθηκε το 1984 και διαμένει στην Αγλαντζιά. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός και με πλούσια ιστορία στο χώρο, φωτογράφος Μιχάλης Γεάδης ή αλλιώς «Φώτο Γεάδης», με καταγωγή από το Μηλικούρι, ο οποίος συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 55 – 59.

Είναι γόνος της οικογένειας Γεωργιάδη, συγγενής με τον στενό συνεργάτη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αντώνη Γεωργιάδη.

Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Σκυλλούρα.

Σπουδές – Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science), ενώ το 2020 απέκτησε σχεδόν με άριστα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συμπληρωματικά απέκτησε τα ακόλουθα διπλώματα:

  • «Αγώνας της ΕΟΚΑ 1957 – 1958»,
  • «Πολιτικός Ισλαμισμός, τζιχαντιστική τρομοκρατία και σύγχρονη Μέση Ανατολή από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στο ISIS»,
  • «Τουρκοκυπριακή κοινότητα»,
  • «Μακεδονία και Μακεδονικό»,
  • «Κυπριακό: 1974-2004»,
  • «Η γεωπολιτική των υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα, σε σχέση με τον ρόλο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου»,
  • «Ενεργειακή Ασφάλεια, Διεθνής και Ενεργειακή Πολιτική»,
  • «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Εργασιακή εμπειρία

Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός και συντηρητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο. Από το 2016 και εντεύθεν εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πολιτική

Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός πολίτης, με έντονη συμμετοχή στα κοινά, συμμετείχε ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες μαζί με διάφορες αυτόνομες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις.

Παρόλο που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, ουδέποτε υπήρξε κομματικοποιημένος, αφού οι εθνικές του αντιλήψεις δεν ταυτίζονταν με καμμιά από τις τότε κομματικές παρατάξεις.

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του Κινήματος, όπου διετέλεσε Επαρχιακός Λευκωσίας, ενώ μέχρι και σήμερα ανήκει στο Πολιτικό Συμβούλιο και είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

Στις Ευρωεκλογές του 2014, στις Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές του 2016 κατήλθε ως υποψήφιος του Κινήματος. Στις ευρωεκλογές του 2019, ήταν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου έλαβε περίπου 8000 ψήφους παγκύπρια.

Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα συνέδρια – σεμινάρια πολιτικού χαρακτήρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί κείμενα ιδεολογικής φύσεως αλλά και άρθρα σχετικά με το Κυπριακό, τις διεθνείς σχέσεις, την γεωπολιτική – γεωστρατηγική, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την επικαιρότητα. Άρθρα του φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα και εφημερίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), σε διάφορες καθημερινές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και στα εγνωσμένου κύρους περιοδικά Foreign Affairs, Huffington Post και New Economy.