Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συνάντηση του Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Μαρίνας Πολυκάρπου με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου, όπου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της για την Επαρχία Λευκωσίας. Η Μαρίνα Πολυκάρπου διατηρεί έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, ενώ έχει κτίσει στενούς δεσμούς με την ομογένεια στην Αμερική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Μαρίνα Πολυκάρπου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Κύπρο από βιοπαλαιστές γονείς. Ο πατέρας της Αντρέας, είχε καταγωγή από την κατεχόμενη Φιλιά Μόρφου και η μητέρα της Κασσάνδρα, από την κατεχόμενη Χάρτζια Κερύνειας.

Είναι μονογονιός, μητέρα ενός αγοριού και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προσπάθειες, τις θυσίες και τις δυσκολίες μιας μονογονεϊκής οικογένειας.

Στα εφηβικά της χρόνια, ήταν αθλήτρια του γυναικείου τμήματος πετοσφαίρισης του Α.Π.Ο.Ε.Λ. και αθλήτρια χειροσφαίρισης.

Έζησε και δούλεψε για χρόνια στην Αμερική, κτίζοντας στενούς δεσμούς με την ομογένεια, τους οποίους διατηρεί μέχρι σήμερα. Κατέχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σε θέματα Επικοινωνίας και KYC.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, προσλήφθηκε σε Τραπεζικό οργανισμό, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Άρχισε την πορεία της στο τραπεζικό επάγγελμα διατελώντας υπάλληλος σε Υποκαταστήματα και σήμερα εργοδοτειται στην Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, της Τράπεζας που εργάζεται.

Ως ενεργή πολίτης, έχει συστηματική ενασχόληση με τα κοινά και ενεργή συμμετοχή σε φιλανθρωπικές γυναικείες οργανώσεις.

Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής ευημερίας παιδιών και ηλικιωμένων και γενικά στηρίζει και προωθεί προσπάθειες για ανακούφιση όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Στηρίζει επίσης φιλοζωικές ομάδες που ασχολούνται με την διάσωση αδέσποτων.

Η μεγάλη αγάπη της για την Κύπρο, και η πολιτικοποίηση της από νεαρή ηλικία, την ώθησαν να κομματικοποιηθεί το 2016 και να πορευτεί με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ως χρέος της, απέναντι στην Πατρίδα.

Η ενεργή, πολιτική της δράση, εστιάζεται σε θέματα εθνικά και κοινωνικά και δηλώνει έτοιμη να συγκρουστεί με νοοτροπίες και ανθρώπους που κρατάνε την Πατρίδα μας στο χθες.