Πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 14/12/2019 στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο ύστατο χαίρε στον αγωνιστή και τομεάρχη της ΕΟΚΑ Φώτη Παπαφώτη, ο οποίος έμεινε πιστός στον όρκο του και δεν συμβιβάστηκε μέχρι τον θάνατό του.

Ο Φώτης Παπαφώτης, ήταν ένας καταξιωμένος αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Αγωνίστηκε ως Τομεάρχης Καρπασίας – Αμμοχώστου της οργάνωσης ενάντια στον Αγγλο δυνάστη, ενώ το 1957 κατά τη διάρκεια της εποποιίας της οργάνωσης, έχασε το ένα χέρι του από έκρηξη βόμβας, την οποία ο ίδιος παρασκεύαζε. Επίσης ο Φώτης Παπαφώτης εργάστηκε για χρόνια στα σχολεία της Κύπρου ως Θεολόγος, ενώ είναι συγγραφέας αρκετών εθνικών και ιστορικών βιβλίων που αφορούν την Κύπρο του 20ου Αιώνα, αλλά και την Καρπασία, από την οποία και κατάγεται.

* Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη ομιλία του Τομεάρχη της ΕΟΚΑ Φώτη Παπαφώτη το 2016 στα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στη Λεμεσό.