Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (14/12/19) για άλλη μια φορά δυναμικά στο πλευρό των κατοίκων Πυργών και Κόρνου, αλλά και των μοναχών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν  για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, του βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη και δεκάδων στελεχών και μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Όπως δήλωσαν και κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα σταθούν εμπόδιο στη δημιουργία του εργοστασίου. Με οδηγό την Πίστη μας και την Ελληνική σημαία θα οδηγηθούμε στη Νίκη, έχοντας ως προμετωπίδα τα λόγια του Κυριάκου Μάτση “Ου περί Χρημάτων τον Αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί Αρετής”.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε ξεκάθαρα πως το ΕΛΑΜ στάθηκε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Μονής και των κατοίκων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών.

Πέραν όμως από το πιο πάνω μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για το ΕΛΑΜ είναι ότι το Σταυροβούνι αποτελεί τόπος ιερός για την Πίστη μας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την καταστροφή της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Με το τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Κινήματος, ο Βουλευτής Αμμοχώστου και τα άλλα στελέχη του ΕΛΑΜ προχώρησαν σε συμβολική δεντροφύτευση στο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες.