Μειωμένων Εθνικών αντιστάσεων κάποιοι απέναντι στον Ερντογάν

«Σαρανταεπτά χρόνια είναι πολλά». Με αυτό εμβολίασαν τον Ελληνισμό της Κύπρου, τόσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο, πλην του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Ο αριθμός ετών μετά την Τουρκική εισβολή του ’74 και της συνεχιζόμενης κατοχής δεν είναι ποτέ μεγάλος για να υποταχθούμε ή να παραδοθούμε. Αντιθέτως το πείσμα μας για Αγώνα και Απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας πρέπει να αυξάνεται και να δυναμώνει.

Εγκλωβίστηκαν στην φιλοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως επιθυμεί λύση δύο κρατών, το επανέλαβε στην παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα. Είχε μάλιστα το θράσος να αποκαλέσει τους Έλληνες της Κύπρου ως «κατακτητές»… Μόνη επιλογή; Η λύση ενιαίου κράτους!

Όλη αυτή η στάση της κατοχικής Τουρκίας δεν πηγάζει μόνο από την απάθεια των ξένων. Αρχίζει και τελειώνει από την αποφυγή λήψης αποφασιστικών μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης μας και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας.

Το «κλείστε τα οδοφράγματα» που καθημερινά καλεί το Ε.ΛΑ.Μ. δεν είναι τυχαίο και ούτε αποτελεί σύνθημα.

Δεν μένει άλλη επιλογή – Να αντιδράσει άμεσα η Κυβέρνηση στις εξαγγελίες Ερντογάν για Αμμόχωστο!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εισηγήθηκε σωρεία άλλων προτάσεων προς το Εθνικό συμβούλιο. Μεταξύ αυτών οι ακόλουθες:

• Να αφαιρεθούν κλιμακωτά οι ταυτότητες των Τουρκοκυπρίων, ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στην διάνοιξη της περίκλειστης Αμμοχώστου.
• Να προχωρήσουμε σε καταγγελία στην Ευρώπη, ζητώντας επιβολή ουσιαστικών οικονομικών, εμπορικών και άλλων κυρώσεων στην Τουρκία.
• Να απαιτήσουμε αποκοπή κάθε είδους χρηματοδότησης που δίνεται στο ψευδοκράτος, καθώς, εξ όσων φαίνεται, δεν συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού.
• Να γίνει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαιτώντας την άμεση παρέμβασή τους.
• Να αξιοποιηθεί στο έπακρο η Γαλλική προεδρία.
• Να προχωρήσει στη μονομερή άσκηση βέτο σε ότι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.
• Να αξιοποιηθούν οι ξεχασμένες παροικίες Ελλήνων της Κύπρου σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με την δημιουργία ισχυρών lobby ικανών να επηρεάζουν αποφάσεις.
• Να απαιτήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, εκμεταλλευόμενοι την δημιουργία τουρκικής βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στα κατεχόμενα.

Διάσκεψη Τύπου Προέδρου ΕΛΑΜ – ΟΛΕΣ οι προτάσεις μας για την Αμμόχωστο

ΟΧΙ στην πολιτική του εφησυχασμού! ΟΧΙ στην ηττοπάθεια! ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας μας! Ας αντιληφθούν επιτέλους, πως με την στάση τους θα επιτρέψουν στον βάρβαρο κατακτητή να τουρκοποιήσει την Κύπρο. Το Ε.ΛΑ.Μ. δεν θα επιτρέψει ποτέ να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων σε αυτόν τον τόπο!

Στην ζούγκλα της διεθνούς πολιτικής τα “καλά παιδιά” δεν μπορούν να ζήσουν

Η τελευταία δυναμική απάντηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) η αντικατοχική του εκδήλωση, ψες, 20 Ιουλίου 2021, επέτειο της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντικατοχική εκδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ.