Αντικατοχικός σεισμός στο κέντρο της Λευκωσίας – Οι ΕΛΑΜίτες βροντοφώναξαν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Αγωνιστικός χείμαρρος κατέκλυσε το κέντρο της Λευκωσίας, με εκατοντάδες Ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν και τους ΕΛΑΜίτες να δίνουν για άλλη μια χρονιά δυναμικά το παρόν τους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, πιστοί στο ραντεβού τους με την Ιστορία. Ανήμερα της μαύρης επετείου της Τουρκικής εισβολής του 1974, το ΕΛΑΜ τίμησε όσους έγραψαν Ελληνική ιστορία πολεμώντας ενάντια στον Τούρκο κατακτητή.

Υπάρχει μια παράταξη που δεν ξεχνά και αγωνίζεται! Υπάρχει μια παράταξη που κρατά ψηλά τις σημαίες! Υπάρχει μια παράταξη που αντιστέκεται! Αυτή είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο! Αυτή είναι το Ε.ΛΑ.Μ!

Αυτήν την ώρα ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο διενεργεί τον Αττίλα 3! Ακόμη ένας μαύρος Ιούλης. Αγώνας και Αντίσταση! Μόνη λύση για μας, η απελευθέρωση  των κατεχομένων εδαφών μας!

Τιμούμε τους πεσόντες, τιμούμε τους νεκρούς και τους ήρωες μας! Στην Κύπρο έγινε εισβολή από την Τουρκία το 1974, η οποία κατέχει την μισή μας πατρίδα, και σήμερα αξιώνει λύση δύο κρατών! Κάποιοι το ξέχασαν! Δεν θα επιτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων σε αυτό το νησί! Το Ε.ΛΑ.Μ είναι εδώ!

Η αντικατοχική εκδήλωση άρχισε με την άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Άντης Λοϊζου. Ο Κύριος Λοϊζου έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στις βαρβαρότητες του Αττίλα κατά την διάρκεια της εισβολής του ’74 και στην αυτοθυσία όσων αντιστάθηκαν και πολέμησαν παρά την προδοσία (ολόκληρο το πρόγραμμα και όλες οι ομιλίες βρίσκονται αναρτημένες στην σελίδα μας. Η εκδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά από το επίσημο site του Ε.ΛΑ.Μ: https://elamcy.com/me-apolyti-epitychia-pragmatopoiithike-i-antikatochiki-ekdilosi-tou-e-la-m/

Στις αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού για 47 χρόνια με βάση την φιλοτουρκική λύση Δ.Δ.Ο αναφέρθηκε ο εκ των Αντιπροέδρων της παράταξης μας Μιχαλάκης Μιχαήλ.

Η νεολαία μας! Τα παιδιά μας! Ακούραστοι αγωνιστές Καί στο παρελθόν, Καί στο παρόν! Και στο μέλλον! Εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ, μίλησε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή.

Μια από τις ενδοξότερες μάχες τον μαύρο Ιούλη του `74 αυτή των παιδιών της Μητέρας Πατρίδος! Η μάχη της ΕΛΔΥΚ! Ομιλία έγινε από τον συναγωνιστή Ανδρέα Καδή.

Το έγκλημα του `74 σε βάρος της Κύπρου από την Τουρκία, ολοκληρώθηκε με την δεύτερη εισβολή και την κατάληψη της Αμμοχώστου! Η βασιλεύουσα φτύνει σήμερα τον Ερντογάν που την πατά με τα ένοχα πόδια του! Φτύνει όμως και όσους μένουν απαθείς και απλοί θεατές στις ορέξεις του κατακτητή! Ομιλητής ο βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Λίνος Παπαγιάννης.

Ο Πρόεδρος και ιδρυτής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, αναφερόμενος στα εγκλήματα των τούρκων, μίλησε για την γενναιότητα των υπερασπιστών της Ελευθερίας και πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι Έλληνες της Κύπρου δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είμαστε όλοι εμείς, τόνισε, που γαλουχηθήκαμε με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη! Με το Ελευθερία ή Θάνατος! Με το Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια! Όσο υπάρχει Ε.ΛΑ.Μ θα υπάρχει Κύπρος! Όσο υπάρχει Ε.ΛΑ.Μ. ο λαός έχει ελπίδα! Όσοι θέλουν και μπορούν μας ακολουθούν! Όσοι δεν βλέπουν τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, τόνισε με έμφαση, να γυρίσουν να τον κοιτάξουν!

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε πως το κίνημά μας διεξάγει ένα πολιτικό αγώνα επί 13 συναπτά έτη και είμαστε περήφανοι γιατί ο βασικός γνώμονας σε όλες μας τις προσπάθειες είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι, είπε, γιατί με πράξεις και όχι κούφια λόγια στεκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπό μας. Είμαστε περήφανοι, τόνισε, γιατί πετύχαμε να ξυπνήσουμε την Πατριωτική συνείδηση σε χιλιάδες συμπατριώτες μας.
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρωικώς πεσόντων κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής και αμέσως μετά όλοι οι παρευρισκόμενοι με μια φωνή έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Tην εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ε.ΛΑ.Μ Δημήτρης Σούγλης.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε πορεία στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Λευκωσίας, με τα Πατριωτικά και Αντιομοσπονδιακά συνθήματα να ταράζουν την «ηρεμία» όσων ξέχασαν την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και συμβιβάστηκαν με τα τετελεσμένα της κατοχής, επιλέγοντας την άνεση της καφετέριας από τον αντικατοχικό αγώνα στον δρόμο