Στην Κύπρο φτάνει η κ. Λουτ για να ετοιμάσει το έδαφος για νέα πενταμερή.

Με δηλωμένη την πρόθεση της Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη, που επιδιώκουν τα δύο κράτη, διερωτόμαστε ποια θα είναι η μέση προτεινόμενη γραμμή, ούτως ώστε να υπάρξει σύγκλιση. Η χαλαρή Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, παραλλαγή της Συνομοσπονδίας, που εκχωρεί το βόρειο μέρος της Κύπρου δια παντός και δια νόμου στην Τουρκία, με υπερεξουσίες στους τουρκοκύπριους;

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ μετατοπίζει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε μια δικοινοτική διαφορά, μονιμοποιήθηκε και νομιμοποιήθηκε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στον βωμό των πολυτελών διακοπών στα Ελβετικά θέρετρα, αποδεχόμενες ΟΛΕΣ την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που ήταν η ΜΟΝΗ πολιτική δύναμη που ΔΕΝ ενέδωσε στα θελήματα της Τουρκίας.

Επί τη ευκαιρία η Παράταξή μας καλεί την Κυβέρνηση ΝΑ ΜΗΝ προχωρήσει σε νέα πενταμερή διάσκεψη. Πάγια μας θέση είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να επιδιώξει διεθνή διάσκεψη, στην παρουσία της Τουρκίας και όχι του ψευδοκράτους.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου