Οι συνεχείς αποκαλύψεις για παρουσία δήθεν μεταναστών στην Κύπρο που σχετίζονται με την τρομοκρατία θα πρέπει να θέσουν την Κυβέρνηση σε κόκκινο συναγερμό. Μόλις πριν λίγες μέρες συνελήφθη στη Λεμεσό 24χρονος αλλοδαπός, ύποπτος για τρομοκρατία.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να υπενθυμίσουμε:
– τις αποκαλύψεις που έκανε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ότι στην περιοχή του Μάμμαρι, νεαροί εντόπισαν ομάδες λαθρομεταναστών που πέρασαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, στις αποσκευές των οποίων ανευρέθηκαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής(!).
– τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών (24.05.2020) ότι «στη Κύπρο υπάρχουν ήδη λαθρομετανάστες με “τρομοκρατικό παρελθόν”, σύμφωνα με υποδείξεις της Interpol».
– την συνέντευξη του τρομοκράτη του ISIS, Aseel Muthana, στην βρετανική Mirror, που ομολόγησε ότι είχε περάσει από την Κύπρο.

Όλα τα πιο πάνω αποδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης και επιβεβαιώνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που ήταν το πρώτο και το μοναδικό πολιτικό κόμμα που τόνιζε ευθύς εξαρχής την αναγκαιότητα για εφαρμογή αυστηρής και συνάμα αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής, χωρίς μέχρι σήμερα να εισακουστεί.

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Τα ημίμετρα δεν αποτελούν λύση, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως εκ τούτου η Κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου