Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει την υποψηφιότητα της Νεφέλης Κούρτη στην Επαρχία Αμμοχώστου, μιας νέας μητέρας, με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Βιογραφικό:

Η Νεφέλη Κούρτη γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου το 1987 στο Παραλίμνι. Είναι κόρη του Κυριάκου Κούρτη από το Λιοπέτρι και της Γεωργίας  Σέρβου από την Αθήνα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, σπουδάζοντας Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, όμως στην συνέχεια την κέρδισε ο κλάδος των θετικών επιστημών. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Πολιτικός Μηχανικός και Συντονιστής για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στο εργοτάξιο.

Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Ιωάννου από την Ορμήδεια, ο οποίος  εργάζεται στην Εθνική Φρουρά και έχουν δύο παιδιά. Τον οκτάχρονο Αλέξανδρο και την πεντάχρονη Ιόλη.

Από μικρή, μη μπορώντας να δεχθεί ότι η μικρή μας η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο, ξεκίνησε να μελετά και να ασχολείται με τα κοινά. Επιπλέον, έχοντας ερεθίσματα από ένα παππού ασυμβίβαστο, επαναστάτη και αγωνιστή μέχρι τέλους, έμαθε να παλεύει με πείσμα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι σε ένα αένναο πόλεμο, πάντα κερδίζεις! Εξάλλου η μάχη που χάθηκε είναι αυτή που δεν ξεκίνησε ποτέ! Γνωρίζει πλέον ότι ο Αριστοτέλης δικαιώθηκε λέγοντας ότι “άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια, δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας αλλά ούτε και της ασφάλειας”.

Αντιπροσωπεύοντας όλες τις εργαζόμενες μητέρες, είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, θεωρεί ως μεγαλύτερο επίτευγμα μια κοινωνία που θα μπορούν να μεγαλώσουν σε αυτήν ευτυχισμένα παιδιά. Απογοητευμένη από τα σημερινά δρώμενα του τόπου μας, θεωρεί πως ήρθε ο καιρός να σπάσει το διαίρει και βασίλευε που μας έχουν επιβάλει, δίνοντας μια ομαδική μάχη. Με το λατινικό ρητό “Ubi concordia, ibi victoria” δηλαδή “όπου ενότητα, εκεί νίκη” θα παλέψουμε έχοντας ένα κοινό στόχο, το μέλλον των παιδιών μας.

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!