Εκφράζουμε τους έντονους προβληματισμούς μας εις ότι αφορά τις δηλώσεις του CEO της εταιρείας ΕΝΙ, ότι δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει γεώτρηση σε περίπτωση που υπάρχουν τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είναι ενδεικτική η αλλαγή πολιτικής πλεύσης στην Ιταλία, μετά την αποχώρηση Σαλβίνι από την Κυβέρνηση και τον σχηματισμό νέας αριστερόστροφης κυβέρνησης μεταξύ του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι (LEU). Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Λέγκα δεν συμμετείχε ούτε στην ιταλική κυβέρνηση όταν τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, και η Ιταλία παρακολουθούσε απαθής χωρίς καμία αντίδραση.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπογραμμίζει το γεγονός πως μόνο μια Ευρώπη των Εθνών μπορεί να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό της Κύπρου, ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό.

Οι πράξεις των υπολοίπων επιβεβαιώνουν καθημερινά το Κίνημά μας, με πιο τρανό παράδειγμα την στάση των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, εταίρων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, που εν μέσω τουρκικής εισβολής στη κυπριακή ΑΟΖ και την Συρία, επιβραβεύουν την Τουρκία με την πρόταση τους για «απευθείας εμπόριο» των κατεχομένων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)