Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει τόσο την ενέργεια του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ να ανοίξει γραφείο στα κατεχόμενα, όσο και την ενέργεια του ΓΓ του ΑΚΕΛ να παρευρεθεί στα εγκαίνια, γεγονότα που αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά τον ύποπτο ρόλο του ΑΚΕΛ στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες πράξεις αποτελούν ξεκάθαρη πρόκληση προς τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Η μέχρι στιγμής δράσεις του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, σε μόλις 4 μήνες παρουσίας στην Ευρωβουλή, δείχνουν ότι λειτουργεί περισσότερο ως εγκάθετος του Ερντογάν, παρά ως εκπρόσωπος των Κυπρίων πολιτών. Αξίζει μόνο να υπενθυμίσουμε επιγραμματικά ότι, προχώρησε σε αυστηρά διαβήματα γιατί ενοχλήθηκε έντονα με την αναφορά στην «χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης», αποκάλεσε την αντικατοχική πράξη του 16χρονου που κατέβασε το πανί της ντροπής ως «εθνικιστική υστερία», κατέθεσε πρόταση για καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης στην ΕΕ.

Το ΑΚΕΛ έχοντας αλλεργία σε οτιδήποτε Ελληνικό, στο βωμό εξυπηρέτησης των κομματικών του συμφερόντων δεν διστάζει να προωθήσει ακόμα και τις τουρκικές επιδιώξεις.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)