Με τις ευλογίες της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, αλλά και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, γίνονται ενέργειες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην «ταϊβανοποίηση» των κατεχομένων, βάζοντας ταφόπλακα στο Κυπριακό, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τους κατακτητές να εντείνουν τις προκλήσεις τους.

Από την μια, μαθαίνουμε ότι η πολιτική Ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, της οποίας άξια μέλη είναι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ, κινεί γη και ουρανό στην Ευρωβουλή, για να προωθηθεί η έγκριση του κανονισμού για το «απευθείας εμπόριο» των κατεχομένων.

Από την άλλη, ενημερωνόμαστε ότι ο ηγέτης της κατοχής είναι προσκεκλημένος και φέτος στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στην συγκεκριμένη σύνοδο, να υπενθυμίσουμε ότι συμμετέχουν ως μέλη η ΕΔΕΚ, μαζί με δύο κόμματα των κατεχομένων(!), το TDP του Μουσταφά Ακιντζί και το CTP του εγκληματία πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς και το CHP της Τουρκίας, που ίδρυσε ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ τέως πρόεδρος του ήταν ο «Πρωθυπουργός της τουρκικής εισβολής του 1974», Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Έχοντας κατά νου την «σοσιαλιστική στήριξη», οι κατακτητές συνεχίζουν τις προκλήσεις τους, αυτή τη φορά επί της οδού Λήδρας, όπου τοποθέτησαν ταμπέλα που αναγράφει «Καλωσορίσατε στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, που δεν καταδικάζουν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, ενώ ταυτόχρονα καλεί ΕΔΕΚ για πολλοστή φορά να καταδικάσει επιτέλους την Σοσιαλιστική Διεθνή.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι τόσο η Σοσιαλιστική Διεθνής, όσο και οι Σοσιαλιστές – Δημοκράτες, προωθούν τις τουρκικές επιδιώξεις και επιχειρούν να αναβαθμίσουν το ψευδοκράτος, όμως κάποιοι «εντός των τειχών» αρνούνται να τους εγκαταλείψουν για τα οικονομικά τους συμφέροντα!

Τα ψέματα τελείωσαν και οι λόγοι για τους οποίους ήθελαν να εκπροσωπηθούν στην Ευρωβουλή αποκαλύφθηκαν μέσα σε 3 μήνες. Αναμένουμε ακόμα τοποθέτηση από τα δύο κόμματα, που από χθες τηρούν νεκρική σιγή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)