Ως προασπιστής των τουρκικών θέσεων και συμφερόντων εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, Νίκος Κοτζιάς. Σε ομιλία του ανέφερε λίγο πολύ ότι θα πρέπει να καταπατήσουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως αυτό εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο, και να δώσουμε την ευκαιρία στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί το φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου έστω και αν δεν της ανήκει.

Μάλιστα, χαρακτήρισε όλους όσους ζητούν την απλή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας ως μοναχοφάηδες καλώντας να “φάμε” μαζί με τους Τούρκους το φυσικό πλούτο της Πατρίδας μας, ώστε να συμμετάσχει και η Τουρκία στην οικονομική ανάπτυξη.

Οι σχέσεις μας με την Τουρκία κ. Κοτζιά δεν μπορούν να έχουν κανένα πνεύμα συνεργασίας εφ’ όσον η “γείτονος χώρα” είσεβαλε, βίασε, λεηλάτησε, εφ’ όσον κατέχει το παράνομα το 37% των εδαφών μας, εφ’ όσον έχει μετατρέψει το μισό Αιγαίο σε γκρίζα ζώνη, εφ’ όσον σήμερα διεκδικεί την κυριαρχία ολόκληρης της Κύπρου.

Η ΑΟΖ μας κ. Κοτζιά δεν είναι οικόπεδό της οικογένειάς σου, αλλά περιουσία της Πατρίδας μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να την εκμεταλλεύεται, ούτε να την χαρίζει!