Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρέθηκε για άλλη μια φορά δυναμικά στο πλευρό των κατοίκων Πυργών και Κόρνου, αλλά και των μοναχών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο δάσος του Σταυροβουνίου η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και η ομάδα «Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου», για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, του Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη, των υποψηφίων ευρωβουλευτών Γεάδη Γεάδη και Μαρίας Ιεροδιακόνου και δεκάδων στελεχών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Όπως δήλωσαν και κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα σταθούν εμπόδιο στη δημιουργία του εργοστασίου, ενώ παράλληλα στηλίτευσαν τη στάση των κυβερνόντων και δύο εκ των μεγάλων κομμάτων που στήριξαν και άσκησαν πιέσεις για τη δημιουργία του εργοστασίου.

Πολύ συγκινητική ήταν η ομιλία του πάτερ Σάββα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος προσπάθησε να εξαγοράσει τους μοναχούς, επανέλαβε τα θρυλικά λόγια του Κυριάκου Μάτση: “Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής”.

Με το πέρας των ομιλιών, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο στην είσοδο του χώρου που η κυβέρνηση επιθυμεί, παρά τη θέληση του λαού, να δημιουργήσει εργοστάσιο ανακύκλωσης και παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη και χαρά από τους κατοίκους της περιοχής, τους φίλους της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, τους γονείς των εθνοφρουρών των θρυλικών μονάδων καταδρομών, αλλά και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού στο Σταυροβούνι, ενώ θα συνεχίσει να βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό τους μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.