Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε τηλεφωνικά στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα σχετικά με το πόρισμα της ερευνητικής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, όπου υπογράμμισε ότι το Εθνικιστικό Κίνημα από τον Ιούλη του 2018, από το βήμα της Βουλής, απαίτησε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, το ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα έγκλημα εις βάρους του λαού μας, καθώς ο συνεργατισμός είχε κτιστεί με τους κόπους, τις θυσίες και τον ιδρώτα, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.

Όπως επανέλαβε ο κ. Χρίστου, το ΕΛΑΜ απαιτεί διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και για άλλη μια φορά ζητά να βγουν στην επιφάνεια τα ονόματα πολιτικών προσώπων και πολιτικών κομμάτων που έχουν διαγραφεί τα δάνεια τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι ευθύνη για την διάλυση του Συνεργατισμού δεν φέρει μόνο η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών, άλλα όλα τα κόμματα του παλαιοκομματικού κατεστημένου που κυβέρνησαν, είτε συγκυβέρνησαν, με προεξέχοντες τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, οι οποίοι διόριζαν επί δεκαετίες τα διοικητικά συμβούλια της Συνεργατικής Τράπεζας.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι επιβάλλεται τα οικονομικά εγκλήματα να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπου που αντιμετωπίζονται και τα ποινικά εγκλήματα, για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.