Φιλοξενούμενος σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα για τις Προεδρικές εκλογές, ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Αν και ο Πρόεδρος μας δέχθηκε «καταιγιστικές» ερωτήσεις (οι πιο πολλές αποτελούσαν τοποθετήσεις αντί ερωτήσεις), απάντησε με παρρησία, επιχειρήματα, έδωσε παραδείγματα, έδωσε στοιχεία, κατέθεσε εισηγήσεις για όλα τα θέματα, και επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά πως είναι ο ΜΟΝΟΣ υποψήφιος που δίνει συγκεκριμένες προτάσεις στον λαό για όλα όσα τον ταλανίζουν, όπως διαχρονικά πράττει το ΕΛΑΜ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης κατέλαβε το μέγα πρόβλημα με το Μεταναστευτικό. Και εδώ ο Χρίστος Χρίστου ήταν αποκαλυπτικός. Αποστομωτικά είπε: «αυτά θα έπραττε το ΕΛΑΜ αν ήταν κυβέρνηση, ή αν ο αρμόδιος Υπουργός προερχόταν από το ΕΛΑΜ», υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης ανήκει στο ΕΛΑΜ.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στις εκποιήσεις, με τον Πρόεδρο μας να υπογραμμίζει πως και η πρόσφατη πρόταση για αναβολή εκ νέου των εκποιήσεων στην βουλή ήταν του ΕΛΑΜ, υπενθυμίζοντας πως ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ήταν αυτοί που ψήφισαν το 2018 τον νόμο για τις εκποιήσεις. Η δημιουργία “ειδικού δικαστηρίου” είπε, είναι κάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει, αφού πρώτιστα πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί πολιτικά από την βουλή, για να μπορούν αύριο και τα δικαστήρια να έχουν τα “όπλα” που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τους δανειολήπτες, επικρίνοντας όσα κόμματα λαϊκίστικα εμφανίστηκαν προχθές στην βουλή ως θιασώτες δήθεν των δανειοληπτών. Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι που έριξαν τους δανειολήπτες στην ασυδοσία των τραπεζών.

Ο Χρίστος Χρίστου έδωσε παράλληλα προτάσεις πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι συμπολίτες μας, και τόνισε την αναγκαιότητα να απεγκλωβιστούμε από την φιλοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε μορφής λύσης Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ απάντησε και στις ερωτήσεις γιατί κατήλθε ως υποψήφιος και τι θα πράξει η Παράταξη μας στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών, τονίζοντας με έμφαση πως για μας προτεραιότητα έχει ο πρώτος γύρος των εκλογών. Ένα δυνατό ΕΛΑΜ στον πρώτο γύρο θα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης στην νέα κυβέρνηση, είπε, προς όφελος του τόπου και του λαού μας.

Κάθε απάντηση και όλες οι τοποθετήσεις του Χρίστου Χρίστου είχαν βαρύνουσα σημασία ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και πάλι στις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα για πολλά για τα οποία υποφέρει και ο τόπος και ο λαός της, χάρη όμως Προεδρικών, ανταλλαγμάτων, θέσεων και καρεκλών, όλα τα κόμματα του κατεστημένου και της διαφθοράς, στηρίζουν έναν εκ των τριών υποψηφίων (Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκο Χριστοδουλίδη), που είναι όλοι απλά κλώνοι της ίδιας διακυβέρνησης και της ίδιας πολιτικής φιλοσοφίας.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλη η συνέντευξη και οι βαρυσήμαντες δηλώσεις του Προέδρου μας και υποψηφίου Χρίστου Χρίστου.