Η αναφορά του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ότι το κάψιμο του κουρελόπανου της κατοχής είναι ενέργεια που υποκινεί το μίσος, μόνο γέλιο μας προκαλεί, αφού προέρχεται από μια χωρά που η ιστορία της έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αμέτρητα εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες και πρακτικές εθνοκάθαρσης.

Επιπλέον, η αναφορά δε, ότι «τέτοιες ενέργειες επιδεινώνουν το κλίμα έντασης στο νησί», μπορεί να εκληφθεί ως κακόγουστο αστείο, την στιγμή που στις κυπριακές θάλασσες έχουν εισβάλει τουρκικά πολεμικά πλοία, ερευνητικά και γεωτρύπανα, ενώ επί του εδάφους προχωρούν σε προέλαση στα Στροβίλια, στην Δένεια και στο Βαρώσι.

Ένα πολιτικό Κίνημα, με λίγα χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, έχει καταφέρει να κάνει μια ολόκληρη Τουρκία και τους εδώ εγκάθετούς της να βρίσκονται σε παραλήρημα, γιατί οι εκάστοτε πολιτικές δυνάμεις και κυβερνήσεις τους έχουν συνηθίσει αλλιώς. Τους έχουν συνηθίσει μια ζωή να σκύβουν το κεφάλι και να υποκύπτουν, σαν καλοί ραγιάδες, στις εντολές τους!

Επειδή όμως σε αυτή την γη δεν υπάρχουν μόνο υποτελείς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στέλνει μήνυμα στους βαρβάρους εξ ανατολών να βγάλουν απ’ τον νου τους ότι αυτή την γη θα την κάνουν δική τους, τούτης της γης δεν θα της γίνουν ποτέ φίλοι!

Να έχουν καλά στο μυαλό τους, ότι εδώ γεννήθηκαν άνθρωποι ελεύθεροι, εδώ γεννήθηκαν άνθρωποι περήφανοι, εδώ γεννήθηκαν Έλληνες, που δεν θα συμβιβαστούν με την κατοχή και τα κουρελόπανα της…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)