Αγκάθι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αποτελεί το Κυπριακό σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής της Δανίας, Mogens Lykketoft, μετά τη συνάντησή που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπτουλάχ Γκιούλ, στην Κοπεγχάγη.

Ο Mogens Lykketoft δήλωσε πως για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι απαραίτητος όρος η επίλυση του Κυπριακού. Ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η κυριότερη αιτία που δεν ανοίγουν κάποια κεφάλαια είναι η επίλυση του Κυπριακού.   Από την πλευρά του ο Γκιούλ ανέφερε πως παρά το ότι ανέπτυξε ενημερωτικά τις θέσεις του όσον αφορά το Κυπριακό ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να γίνει εκτενής συζήτηση. “Για να συζητήσουμε τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το άνοιγμα των κεφαλαίων χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο”, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής αρκέστηκε στο να ευχηθεί να είχαν περισσότερο χρόνο.  

Το όπλο Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι τουρίστες Ευρωβουλευτές να το χρησιμοποιήσουν για όφελος της πατρίδας μας. Δυστυχώς ανάξιοι των περιστάσεων υποχωρούν καθημερινά. Έφτασε όμως η στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρξει Εθνικιστική παρουσία για να προβληθεί επιτέλους το Κυπριακό σωστά. Είναι καιρός που πρέπει κάποιοι να αντισταθούν στην Τουρκία και στις βλέψεις τις.