Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση προς τιμή των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς. Εκεί, οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ως πολιτικοί κρατούμενοι των Βρετανών αποικιοκρατών υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, αλλά δεν λύγισαν. Ο πόθος για Λευτεριά και Ένωση και η αφοσίωσή τους στον Αρχηγό Διγενή τους κράτησε ακλόνητους μέχρι την νίκη. Οι φωτογραφίες και το υλικό που υπάρχουν αναρτημένα στον χώρο αποτελούν αδιάψευστοι μάρτυρες της βαναυσότητας που βίωσαν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς.

Την εκδήλωση αμαύρωσε με την ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στην ομοσπονδία και στους οδυνηρούς συμβιβασμούς, ξεχνώντας πως βρίσκεται σε ένα ιερό χώρο όπου οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, κρατώντας ψηλά τα ιδανικά του Ελληνισμού, δεν λύγισαν και παρέμειναν μέχρι τέλους πιστοί στον όρκο που είχαν δώσει. Η ιστορία του λαού μας, που είναι γεμάτη από Εθνικούς Αγώνες και υπέρτατες θυσίες, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, όπου τους διαβεβαίωσαν ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο παραμένει πιστό στα Ιδανικά της λεβεντομάνας ΕΟΚΑ και δεν θα συμβιβαστεί με καμία «λύση» ομοσπονδίας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε η υπεύθυνη του Μετώπου Γυναικών Λευκωσίας Κάκια Λαγού Μαυροφοράκη, της οποίας ο πατέρας διετέλεσε πολιτικός κρατούμενος στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής χαρακτήρισε τους πολιτικούς μας κρατουμένους ως το Άνθος του λαού μας και εμείς οι ΕΛΑΜίτες κρατώντας αυτές τις παρακαταθήκες βροντοφωνάζουμε:
ΟΧΙ στην ομοσπονδία – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ η μόνη λύση