Αντιπροσωπία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ Γεώργιου Στυλιανού, Γεώργιου Αναστασιού και Βάσου Παναγή στο Νέο Χωριό της Πάφου.

Οι τρεις Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον απελευθερωτικό αγώνα βρήκαν φρικτό θάνατο όταν στις 4 Νοεμβρίου 1956 Άγγλοι στρατιώτες με Τούρκους επικουρικούς τους καταδίωξαν, μετά από ενέδρα που είχαν στήσει οι αγωνιστές εναντίον τους. Αν και αρχικά οι τρεις αγωνιστές είχαν απομακρυνθεί αρκετά και ήταν έτοιμοι να καλυφθούν πίσω από βουνοκορφή, πληγώθηκε στο πόδι ο αρχηγός τους Γεώργιος Στυλιανού από Άγγλο σκοπευτή και γύρισαν πίσω και τον πήραν. Κατά την αποχώρησή τους, τους πρόλαβαν οι στρατιώτες, που άνοιξαν καταιγιστικά πυρά εναντίον τους και τους συνέλαβαν. Τους μετέφεραν κάτω από μια χαρουπιά, όπου πυροβόλησαν στο κεφάλι το Γεώργιο Στυλιανού και λόγχισαν μέχρι θανάτου τους Γεώργιο Αναστάση και Βάσο Παναγή. Μετά τους μετέφεραν στην πλατεία του χωριού και υποχρέωσαν τους συγχωριανούς τους να περάσουν μπροστά από τα κατακρεουργημένα κορμιά τους, τα οποία συνέχισαν να πυροβολούν και να λογχίζουν. Στη συνέχεια τους κρέμασαν στα οχήματά τους και τους περιέφεραν στην Πόλη Χρυσοχούς.

Στο μνημίο των τριών αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που στον βωμό του αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου και Ένωση με την Ελλάδα βρήκαν φρικτό θάνατο από τους απικοιοκράτες, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ Μιχάλης Μιχαήλ. Η θυσία των ηρώων Γεώργιου Στυλιανού, Γεώργιου Αναστασιού και Βάσου Παναγή θυμίζει σε όλους πως οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.