Αντιπροσωπεία της Ε.Ο. Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στην κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Χριστόδουλου Αγαπίου η οποία τελέστηκε στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάτω Πύργο.

Εκ μέρους του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο Επαρχιακός Λευκωσίας Κυριάκος Λοϊζίδης.

Ο Χριστόδουλος Αγαπίου από τον Κ. Πύργο Τυλληρίας με την εκδήλωση της Τουρκικής εισβολής έσπευσε να καταταγεί στην μονάδα του, στον Κουτράφα . Η διμοιρία του έλαβε οδηγίες να εξουδετερώσει πολυβολεία του εχθρού στο Τουρκοκυπριακό χωριό Ελιά.

Δείχνοντας θάρρος και αυταπάρνηση , όπως ανέφεραν αργότερα οι συμπολεμιστές του, ως χείριστης πολυβόλου παρέμεινε στην θέση του, παρά τα καταιγιστικά πυρά του εχθρού, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολεμιστές του να απαγκιστρωθούν. Ο ίδιος δέχθηκε ριπή πολυβόλου και θάφτηκε μαζί με συμπολεμιστές του στο κοιμητήριο της Μόρφου.

Η εκταφή των οστών του έγινε πριν από τρία χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της διερευνητικής επιτροπής αγνοουμένων που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Η.Ε. Ακολούθησαν ανθρωπολογικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA με βάση τις οποίες έγινε η ταυτοποίηση.

Σήμερα, η πάτρια γή με καθυστέρηση 46 χρόνων, αποχαιρέτησε το άξιο τέκνο της.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ