Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έδωσε το παρόν του στο ακριτικό χωριό Μάμμαρι όπου τελέστηκε  το εθνικό  μνημόσυνο του ήρωα Σάββα Ροτσίδη, εκ των τελευταίων νεκρών αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο Ροτσίδης εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ από τις αρχές του αγώνα και συνεργαζόταν με τις αντάρτικες ομάδες της Πιτσιλιάς, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις εναντίον των Άγγλων. Συνελήφθηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα τον Οκτώβριο του 1956, επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του δύο περίστροφα, ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει. Στις 25 Νοεμβρίου του 1958, κατά την προσπάθειά του μαζί με τον συναγωνιστή του Ρογήρο Σιηπιλλή να μεταφέρουν νερό στο κρησφύγετό τους στην περιοχή «Σκουρή» κοντά στα Αγρίδια, έπεσαν σε ενέδρα των Αποικιοκρατών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ροτσίδης.

Στεφάνι εκ μέρους του προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του Κινήματος παρευρέθηκε και στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, στην ημέρα μνήμης των αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων της ΕΟΚΑ. Στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως που έστησαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες, κρατήθηκαν χωρίς δίκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα, 3.362 αγωνιστές. Μαθητές, δάσκαλοι, αγρότες, εργάτες, δικηγόροι, οικογενειάρχες, νέοι, μεσήλικες και γέροι, όλοι μάρτυρες της λευτεριάς. Τα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς  αναδεικνύουν  την αδάμαστη ελληνική ψυχή και το ασύγκριτο ψυχικό σθένος  των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που αγωνίζονταν για την τιμή και την ελευθερία της πατρίδας. Οι φωτογραφίες και το υλικό που υπάρχουν αναρτημένα στον χώρο αποτελούν τρανταχτά στοιχεία της βαναυσότητας που βίωσαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα κρατητήρια.

Στεφάνι εκ μέρους του προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη.

Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στην Λακατάμια το Θρησκευτικό και Εθνικό μνημόσυνο πεσόντων της περιοχής. Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε το στέλεχος της Επαρχιακής Λευκωσίας Ιωσήφ Κορφιάτης, υπό το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθως η αντιπροσωπεία του κινήματος συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για την κοινοβουλευτική και κοινωνική δράση του ΕΛΑΜ αλλά και να μοιραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν.

Οι ΕΛΑΜίτες δεν ξεχνούν , δεν συμβιβάζονται, δεν υποχωρούν

Απελευθέρωση η μόνη λύση!