Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο εκ των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το βράδυ του Σαββάτου το Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία.

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο και τον 30χρονο Ρασίντ Ρεντουάν, ο οποίος ήταν καταγωγής Μαρόκου και Λιβύης και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι γνώριζε για την εξτρεμιστική δράση του Κουράμ Σαζάν Μπουτ, αλλά δεν είχε κανένα στοιχείο στη διάθεσή της ότι προγραμματίζει τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι δύο άνδρες και ο τρίτος συνεργός τους, επιτέθηκαν αρχικά με αυτοκίνητο σε πεζούς στο κέντρο του Λονδίνου και ακολούθως επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ:

«Ο Κουράμ Σαζάν Μπαντ, 27 ετών (20/4/1990) ήταν Βρετανός πολίτης που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν. Ο Ρασίντ Ρεντουάν, 30 ετών (31/1986) ισχυριζόταν ότι ήταν Μαροκινός και Λίβυος. Χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελκντάρ, με διαφορετική ημερομηνία γέννησης την 31η Ιουλίου 1991. Συνεχίζονται οι έρευνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του συνεργού τους.

Οι αστυνομικοί θα ήθελαν να ακούσουν όποιον έχει πληροφορίες για αυτούς τους άνδρες που μπορεί να τους βοηθήσουν με την έρευνα. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα μέρη που μπορεί να επισκέπτονταν συχνά και τις κινήσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες πριν από την επίθεση».

Ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά των τρομοκρατών του Λονδίνου

 ΠΗΓΗ