Κλείδωσε νέα πενταμερή διάσκεψη στην Γενεύη, μετά την συνάντηση των «δύο κοινοταρχών» στην Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε αναφέρει στην σχετική του δήλωση ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Μια πενταμερή που αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ παρουσιάζει το Κυπριακό ως εσωτερικό πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων και όχι στην διεθνή του διάσταση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ικανοποιώντας του τουρκικούς όρους.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην απαράδεκτη αποδοχή του αιτήματος για ετοιμασία εγγράφου για καθοδήγηση της συζήτησης στο κεφάλαιο της ασφάλειας, από τον επικίνδυνο Έσπεν Μπαρθ Έιντε που είναι γνωστός για τις φιλοτουρκικές του προσεγγίσεις και μεθοδεύεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη διότι με τους χειρισμούς της έχει καταφέρει να υποβαθμίσει επικίνδυνα το πρόβλημα μας, ενώ δεν τόλμησε να κάνει την παραμικρή νύξη στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ούτε απαίτησε την ανάκληση του Έιντε για την προκλητική του στάση.

Ας ελπίσουμε η Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί κάτω από τις πιέσεις και την αναβολή της γεώτρησης, καθώς επίσης και ο ενδιάμεσος χώρος, παρά τις δήθεν αντιδράσεις, να μην μετατραπεί και πάλι σε κλακαδόρο της πολιτικής του Αναστασιάδη, συνοδεύοντας τον σε ένα εσφαλμένο ταξίδι στην Γενεύη.

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γέαδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)