Η τοποθέτηση του Κοινοτάρχη Περβολιών και του Βουλευτή του ΑΚΕΛ σε κομματική ιστοσελίδα, επιβεβαιώνει όσα λέμε για χρόνια: το κόμμα που λειτουργεί με τρόπο φασιστικό στην Κύπρο είναι το ΑΚΕΛ.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως συγκεκριμένες Κοινότητες λειτουργούν υπό την ομηρία του κομματικού μηχανισμού του ΑΚΕΛ και δρουν ως συνδεδεμένες οργανώσεις με το κόμμα.

Από πότε ένας Κοινοτάρχης αρνείται να παραχωρήσει ένα δημόσιο χώρο εκδηλώσεων, που χτίστηκε από τα χρήματα των φορολογουμένων, για πολιτικούς λόγους; Η δικαιολογία που είχε επικαλεστεί τότε το Κοινοτικό Συμβούλιο ήταν άλλη…

Για ποιόν άλλο λόγο, πέραν από το κομματικό αυταρχισμό, ένας Κοινοτάρχης προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο; Ότι δηλαδή ως η αρμόδια αρχή αποφάσισε το κλείσιμο του δρόμου και για αυτόν άλλωστε το λόγο στο χώρο υπήρχε υπάλληλος του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η Αστυνομία παρέπεμψε το αίτημά μας στο Κοινοτικό Συμβούλιο για απόφαση και η απόφαση άνηκε αποκλειστικά σε αυτό. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τον Κοινοτάρχη με την χαρακτηριστική φράση: «Μία νύχτα είναι θα περάσει».

Παρά την άψογη συνεργασία που είχαμε, φαίνεται πως η κομματική πίεση που δέχεται από το ΑΚΕΛ δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του με αμεροληψία. Ξεχνά φαίνεται πως υπηρετεί όλους τους πολίτες του χωριού και όχι μόνο τους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους.

Από την άλλη το ΑΚΕΛ προσκολλάται σε ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του που τους έχουν γυρίσει την πλάτη και να καλύψει το γεγονός ότι στις επερχόμενες Προεδρικές κατέρχεται με υποψήφιο που προέρχεται από τις τάξεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Όσον αφορά τις φαιδρότητες και αστειότητες που ακούστηκαν να ενημερώσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε την άδεια του ΑΚΕΛ για να διοργανώσουμε την οποιαδήποτε εκδήλωση. Την άδεια μας την έδωσαν οι δεκάδες κάτοικοι της Κοινότητας των Περβολιών που έχουν καταστήσει το ΕΛΑΜ ως την 3η πολιτική δύναμη της περιοχής με ανερχόμενες τάσεις, κάτι που έχει πανικοβάλει το ΑΚΕΛ που προσπαθεί με εκφοβισμό και προπαγάνδα να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Το ΕΛΑΜ δεν πρόκειται να λυγίσει από την τρομοκρατία του ΑΚΕΛ και την προσπάθειά του να επιβάλει στον Κυπριακό Ελληνισμό το διχασμό και τη διχόνοια.

Σωτήρης Ιωάννου
Βουλευτής Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)