Τελέστηκε σήμερα στην Ευρύχου το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων και Ηρώων του 256 Τάγματος Πεζικού κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.


Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα άμυνας Συνταγματάρχης εα Άντης Λοίζου.

Εκ μέρους της περιφερειακής του ΕΛΑΜ Τροόδους, στεφάνι κατέθεσε η συναγωνίστρια Έλενα Σταυρινίδου.

Τελέστηκε ωστόσο και το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων και δολοφονηθέντων του Δήμου Δρομολοξιάς-Μενεού κατά την τουρκική εισβολή: Χριστάκη Γεωργίου, Χριστάκη Παναγιώτου, Δημήτρη Ξενοφώντας, Φραγκόπουλου Κ. Φράγκου, Ανδρέα Μίσσιη, Αντώνη και Ιωάννη Γερόπαπα, Παναγία Ττόφα, Ανδρέα Ζήσιμου (Ίκκου), Αντώνη Νικολάου και Στέλιου Στυλιανού.

Στεφάνι εκ μέρους του Προεδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Βαλεντίνος Αλαμάνγκος.

Στην Αλάμπρα τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974: Ανδρέα Γεωργίου Σάββα, Ανδρέα Παύλου Χατζηχριστοδούλου, Γεωργίου Κυπριανού, Νίκου Γ. Νικολάου, Παντελή Νικηφόρου, Σοφοκλή Γεωργίου, Στυλιανού Κυριάκου και Σωτήρη Σ. Ιωάννου.

Αναπέμφηκε επίσης δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κοινότητας, Αγαθάγγελου Λαζάρου και Μιχάλη Μ.Γεωργίου.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ και Υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου, κατέθεσαν εκ μέρους της Επαρχιακής Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Γιώργος Τοούλας, ο Αναπληρωτής Ιωσήφ Κορφιάτης και η συναγωνίστρια Πόλα Χριστοφίδου εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών.