Σε δηλώσεις προέβη ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», όσον αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και το ποιες συνεργασίες πρέπει να γίνουν.

Ο ανεκδιήγητος Μάθιου Κιντ, χωρίς καν να ζυγίσει τα δεδομένα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιλά με γελοιότητες για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, η οποία θα αποφέρει οφέλη και για τις δύο.

Να ενημερώσουμε τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, ότι δεν μετρούνται τα πάντα με βάση το οικονομικό συμφέρον. Το ξέρουμε ότι με αυτή την κίνηση η χώρα του και άλλοι διεθνείς πατρόνες θα έχουν οφέλη, όμως δεν θα αφήσουμε στην τύχη τα Εθνικά μας δίκαια με βάση των ξένων ωφελημάτων. Μια τυχόν κίνηση συνεργασίας με την Τουρκία ελλοχεύει πάρα πολλούς κινδύνους, αφού θα γίνουμε το παιχνίδι της αδιάλλακτης Τουρκίας.

Η μόνη συμφέρουσα επιλογή είναι να υπάρξει συνεργασία με την Ελλάδα για να διοχετευτεί μέσω αυτής το Φυσικό Αέριο στην Ευρώπη. Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν τα συμφέροντά μας ως Έθνους και θα αναδυθούν οφέλη για ολάκερο τον Ελληνισμό.

Το κράτος  το οποίο οραματίζεται και αγωνίζεται να μετουσίωσει σε πραγματικότητα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θα μετρά τα πάντα με βάση το οικονομικό συμφέρον αλλά με βάση το Εθνικό. Μέσω ενός τέτοιου Εθνικού κράτους ο Ελληνισμός θα ορθοποδήσει και θα αποκτήσει την χαμένη του αίγλη.

Κλείνοντας και επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την δήλωσή του όσον αφορά το εάν η Κύπρος δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της, να απαντήσουμε ότι όταν κάτι το θέλει ο Ελληνισμός και είναι ενωμένος μπορεί να πετύχει τα πάντα, όπως για παράδειγμα ένα ιστορικό γεγονός το οποίο θα γνωρίζει πολύ καλά, ο επικός αγώνας της ΕΟΚΑ, όπου μια χούφτα ανθρώπων ξεφτίλισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, επειδή είχαν πίστη.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)