Αδιάλλακτος και επιθετικός, ακόμα και ενώπιον της Ευρωβουλής, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Επιδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως είναι διατιθέμενος να φτάσει τα πράγματα στα άκρα, απαιτεί στις Βρυξέλλες δύο κράτη ασυζητητί.

Η λύση θα πρέπει να βασίζεται σε μια ομοσπονδιακή δομή με δύο ιδρυτικά κράτη και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση επ’ αυτού, δηλώνει ενώπιον του Προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός παρουσίασε την τουρκο’’κυπριακή’’’ πλευρά να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό και την Τουρκία να στηρίζει τη ‘’θετική’’ αυτή ‘’στάση’’.

Ο Μάρτιν Σούλτς έσπευσε να διευκρινίσει στον Τ. Ερντογάν πως η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο. Επίσης, έκρινε σκόπιμο να τονίσει ότι, όντως η διαίρεση δεν θα υπήρχε αν γινόταν δεκτό το σχέδιο Ανάν. Αλλά, ο Νίκος Αναστασιάδης, ένας από τους πολιτικούς που το στήριξαν, είναι σήμερα Πρόεδρος και επομένως υπάρχει παράθυρο για λύση.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να καθησυχαστεί η Τουρκία, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε αναφορά και για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με την εκπροσώπηση των τουρκο’’κυπρίων’’ στην Ευρωβουλή, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με την Κυπριακή Κυβέρνηση έτσι ώστε να εξευρεθούν τρόποι και να διασφαλιστεί το δικαίωμα εκλογής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τον Τ. Ερντογάν να συμπεριφέρεται σαν λιοντάρι στο κλουβί, απαιτώντας και διατάζοντας, ήρθε η ώρα ο κυπριακός λαός να δείξει τα νύχια του και να αντισταθεί. Απ’ ότι φαίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι εταίροι του το μόνο που κάνουν είναι να κρύβονται πίσω από συζητήσεις και να στηρίζονται στα ΝΑΙ του Ν. ΑναΝστασιάδη. Με του άτολμους πολιτικούς που διοικούν η Κύπρος υποχωρεί καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα συνεχίζεται όσο κυβερνούν…