Άλλη μία απόδειξη ήρθε στο φως σχετικά με τον υποκριτικό χαρακτήρα των όποιων κινήσεων κάνει το καθεστώς των πολιτικάντηδων ενάντια στην διαπλοκή και την ρεμούλα.

Είτε θέλουν και είναι ανίκανοι, είτε μπορούν και δεν θέλουν οι βουλευτές να συμβάλουν στην έρευνα για τις εκροές καταθέσεων, παρά το αλαλούμ δηλώσεων και επιστολών εάν τα θέλει ή όχι η επιτροπή Θεσμών, η Κεντρική Τράπεζα κατέθεσε τελικά σε ηλεκτρονική μορφή ταυτοποιημένα στοιχεία νομικών και φυσικών προσώπων που προέβησαν σε εκταμίευση μεγάλων ποσών πριν από το κούρεμα από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής. Ωστόσο παραμένουν αναξιοποίητα, παρά το γεγονός ότι το ΤΕΠ για να κάνει την έρευνά του χρειάζεται αριθμούς ταυτότητας για τα φυσικά πρόσωπα.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το διεφθαρμένο σύστημα δε θα αγγίξει ποτέ τους μεγάλους φοροφυγάδες. Η λίστα καταθετών από 73 φυσικά πρόσωπα που σήκωσαν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ προ του Eurogroup του περασμένου Μαρτίου παραμένει αναξιοποίητη στα συρτάρια της επιτροπής θεσμών της βουλής. Φαίνεται ότι στην εν λόγω επιτροπή ο μόνος θεσμός που επικρατεί είναι αυτός της φαυλοκρατίας.

Το ίδιο θα γίνει με τους διακινητές  μαύρου δημόσιου χρήματος, τις υποθέσεις τύπου Δρομολαξιάς και των φοροφυγάδων μεγαλο-οφειλετών και γενικά όλων αυτών που έφεραν την πατρίδα στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Τελικώς η διαπλοκή τιμωρείται στα κανάλια μόνο και μόνο για «τα μάτια του κόσμου» και η ατιμωρησία παραμένει να είναι το «αγαπημένο άθλημα» των επίορκων και των λαμόγιων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί κάθαρση. Όλοι όσοι ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της Κυπριακής οικονομίας και την εξαθλίωση χιλιάδων συμπατριωτών μας να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Είναι καιρός που οι κλέφτες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή.

Δεν τρέφουμε κρυφές αυταπάτες όμως, αφού κανένα δεν θα πλήξει τον φίλο του και το σύστημα ποτέ τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να επιφέρει δικαιοσύνη δια μέσου ενός Εθνικού κράτους, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδας και όχι των διεθνών τοκογλύφων.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)