Επίσκεψη στα γραφεία της Παράταξης μας πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Η συνάντηση εντάσσεται στην σειρά επαφών που άρχισε ο κ. Νουρής με τους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συζητώντας για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου της αναβολής των εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε στην εποικοδομητική, όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει. Οποιεσδήποτε ανησυχίες ή διαφορές, πρόσθεσε, μπορούν να ξεπεραστούν, εξέφρασε όμως τον προβληματισμό του Ε.ΛΑ.Μ. για την αναβολή των επερχόμενων εκλογών. «Η μεταρρύθμιση μπορεί να γίνει, θα την στηρίξουμε, οι εκλογές όμως πρέπει να διεξαχθούν» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «καθοριστικό» τον Σεπτέμβρη για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας πως τώρα είναι η ώρα των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το θέμα αυτό συζητείται 11 χρόνια. Με καλή θέληση όλοι μπορούν να συμφωνήσουν, είπε, και επανέλαβε πως οι εκλογές του προσεχούς Δεκέμβρη πρέπει να αναβληθούν και να διεξαχθούν το 2024. Αν δεν προχωρήσουμε τώρα στην μεταρρύθμιση, από την μια δεν θα επιτύχουμε παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους δημότες και από την άλλη, κατέληξε, θα χαθεί σημαντική Ευρωπαϊκή επιχορήγηση.