Μετά τις τουρκικές προκλήσεις και τις επεκτατικές ενέργειες στην περίκλειστη Αμμόχωστο και στις κυπριακές θάλασσες, έπρεπε και επιβαλλόταν η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιδράσει. Ως εκ τούτου η απόφαση του Προέδρου και του Υπουργικού Συμβουλίου για αφαίρεση των διαβατηρίων από τους εκπροσώπους της κατοχής είναι σωστή και θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλες, επιπρόσθετες κινήσεις, ούτως ώστε να είναι και αποτελεσματική.

Εκείνο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι τη στάση συγκεκριμένων προβεβλημένων ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα οποία αντιδρούν στην απόφαση, υπονομεύουν την ίδια τους την Κυβέρνηση και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, αναβιώνοντας το δόγμα του ΔΗΣΑΚΕΛ στο Κυπριακό.

Στην ίδια γραμμή το ΑΚΕΛ αφού είναι γνωστή η ανθελληνική του στάση και ο προσεταιρισμός του σε τουρκικές θέσεις. Ένα κόμμα που αποδεδειγμένα αποτελεί τον «χρήσιμο ηλίθιο» της Τουρκίας.
Ενδεικτικά να θυμίσουμε ΜΟΝΟ ότι:
– έχουν εκλέξει τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή που η μόνη του έγνοια είναι τα τουρκικά συμφέροντα
– θέλουν διαμοιρασμό του Φυσικού Αερίου, όπως απαιτεί η τουρκική πλευρά
– είχαν εγκάρδιες συναντήσεις με τον Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου
ΕΝΩ ήταν οι ΜΟΝΟΙ που είχαν ενοχληθεί από την παρουσία των ελληνικών F-16 στην Κύπρο.

Ας απαντήσουν ευθαρσώς: «Θέλουν να έχει ο κατοχικός ηγέτης και η συμμορία του, κυπριακό διαβατήριο;»

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστου Χρίστου, για το ίδιο θέμα, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή.