Συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου Σωτήρη Ιωάννου, με την ηγεσία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.). Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Πενταμελείς Οικογένειες καθώς και το μείζον πρόβλημα του Δημογραφικού.

Το ΕΛΑΜ θεωρεί το Δημογραφικό ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, με το δείκτη γονιμότητας να βρίσκεται από το 1995 κάτω από το 2,1 με συνεχείς πτωτικές τάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με αρνητικές προεκτάσεις σε όλα τα φάσματα της δημόσιας ζωής (Κυπριακό, Οικονομία, Παιδεία κτλ).

Από την πλευρά μας υιοθετούμε τις πάγιες επιδιώξεις της ΠΟΠΟ που είναι η αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης, η παροχή κινήτρων προς τις οικογένειες και η ένταξή τους στα στεγαστικά προγράμματα του Κράτους.

Η Παράταξή μας θα προχωρήσει στην κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδιασμού προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με αυτό το σημαντικό ζήτημα και έχοντας ως φιλοσοφία την φράση “οι δαπάνες της πολιτείας που αποσκοπούν στην αύξηση των γεννήσεων δεν είναι χαμένα λεφτά, αλλά επένδυση για το μέλλον.”