Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) επισκέφθηκε χθες την περιοχή Αστρομερίτη, όπου τοποθετήθηκαν συρματοπλέγματα για δήθεν αποκοπή των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

Επειδή μας αρέσει πάντα να μιλάμε ευθέως, τα συρματοπλέγματα με τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί, πέραν από τα προβλήματα που δημιουργούν στους γεωργούς και τους κατοίκους της περιοχής, αποτελούν ένα φθηνό προεκλογικό τέχνασμα της Κυβέρνησης, αφού δεν επιλύει ούτε κατ’ ελάχιστον το «λαθρομεταναστευτικό».

Πιο συγκεκριμένα αυτό που θα επακολουθήσει είναι τα συρματοπλέγματα να ωθούν τους λαθρομετανάστες σε συγκεκριμένα σημεία, απ’ όπου θα τους παραλαμβάνουν τα Ηνωμένα Έθνη και εν συνεχεία θα τους παραχωρούν στις νόμιμες αρχές, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια μας θέση, ότι το «μεταναστευτικό» δεν θα επιλυθεί με κούφια λόγια και πράξεις άνευ ουσίας, αλλά με την χάραξη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής που θα λειτουργεί αποτρεπτικά και θα συνοδεύεται με πράξεις ουσίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)