Θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. και να καλέσουμε όλους τους συνδέσμους να προβούν σε ανάλογες ανακοινώσεις, αφού μόνο αν δράσουμε ενωμένοι και συλλογικά, μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας, αλληλοκατανόησης και κυρίως αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον λαό μας, σε αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρη την πατρίδα μας.

Σε όσους σπεύσουν να καταδικάσουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, κρυμμένοι πίσω από αντιρατσιστικούς μανδύες για να καλύψουν τον άκρατο ρατσισμό τους κατά των Ελλήνων, τους καλούμε να δηλώσουν δημόσια ότι παραιτούνται από την θέση εργασίας τους και την προσφέρουν σε αλλοδαπούς.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός όμως δεν είναι κορόιδο, ούτε θα καταντήσει ξένος στον τόπο του, για να μπορούν κάποιοι να εκτελούν τις εντολές που τους αναθέτουν ξένοι κύκλοι, για να λαμβάνουν παχυλά επιδόματα στηρίζοντας φιλομεταναστευτικές πολιτικές που οδηγούν τον τόπο μας σε μαθηματική πληθυσμιακή αλλοίωση.

Είναι πραγματικά γελοίο σε ένα μικρό νησί σαν την Κύπρο, να έχουμε δηλωμένους 70.000 άνεργους, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχουν δηλωμένοι 200.000 αλλοδαποί και μετά να ψάχνουμε το γιατί και το πώς.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., την οποία επικροτούμε:

“Το διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.), μετά από εξέταση της κατάστασης που διαμορφώνεται ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, διαπίστωσε ότι η τουριστική βιομηχανία καλείται εκ νέου να αποτελέσει το βασικό στήριγμα για επανεκκίνηση της Κυπριακής Οικονομίας.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ απευθύνει θερμή έκκληση και προτροπή στα μέλη του όπως εργοδοτούν κατά προτεραιότητα Κύπριους άνεργους συμπατριώτες μας ώστε να συμβάλουν έμπρακτα στη μείωση της ανεργίας.

Η θετική ανταπόκριση προσθέτει, θα αντικρισθεί και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ως ουσιαστική συμβολή της βιομηχανίας μας στην επίτευξη κοινών στόχων, όπως αυτοί έχουν επίσημα εκφρασθεί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς, θέτοντας τον τουρισμό ως τομέα προτεραιότητας αλλά και ως τον κύριο μοχλό για την επανεκκίνηση της οικονομίας.”