Σε κλίμα έντονης διαφωνίας ολοκληρώθηκε η σημερινή (11/1/2017) συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, οι τροποποιήσεις στον νόμο περί λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με θέμα το δικαίωμα εξαίρεσης μαθητών από συγκεκριμένα μαθήματα.

Ως θέση αρχής, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πρότεινε όπως διαγραφούν από το δικαίωμα των μαθητών να απέχουν τα μαθήματα των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών. Η έντονη αντίδραση που είχε η σύμπραξη του ΔΗΣΑΚΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την συμπόρευση των δύο κομμάτων σε κρίσιμα ζητήματα, Εθνικής Επιβίωσης.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα αποχής των μαθητών από τα Αρχαία Ελληνικά και τα Θρησκευτικά, καθώς έχει ξεκάθαρο στόχο την διάλυση κάθε Εθνικού στοιχείου από την Δημόσια Παιδεία. Είναι απαράδεκτο και κατακριτέο, στον βωμό της παγκοσμιοποίησης, της πολύπολιτισμικότητας και της επαναπροσέγγισης να θυσιάζουμε τις αξίες που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας, τις οποίες η παιδεία οφείλει να εμφυτεύσει στην συνείδηση κάθε νέου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), για άλλη μια φορά τονίζει την πάγια θέση του, πως η παιδεία ως ένας από τους παράγοντες ισχύος ενός Έθνους, επιβάλλεται σε μια πατρίδα όπως είναι η Κύπρος που τελεί υπό κατοχή, να εμφυτεύσει το Εθνικό Φρόνιμα στις νέες γενεές. Η εξαίρεση μαθητών από μαθήματα όπως τα Αρχαία Ελληνικά και τα Θρησκευτικά δεν πρέπει να γίνεται ανεχτή.

Θέλουμε η Κύπρος να μεγαλώνει Ελληνόπουλα από Αγωγή, όχι μόνο από Καταγωγή.

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)