Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που είναι αφιερωμένη στον θεσμό της οικογένειας.

Η φετινή μας εκδήλωση έφερε τον τίτλο: «Ημέρα Υπερήφανης Οικογένειας – Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά Μας!».

Εκατοντάδες μέλη μας, στελέχη και φίλοι της οικογένειας του Ε.ΛΑ.Μ. μαζεύτηκαν στον εκδρομικό χώρο Αγίας Θέκλας στην Μοσφιλωτή και διασκέδασαν, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας, παίζοντας και κάνοντας παρέα. Γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια, έστειλαν το μήνυμα πως: τίποτα δεν αντικαθιστά την αγάπη και την θαλπωρή που προσφέρει η οικογένεια.

Για μας στο Ε.ΛΑ.Μ. παραμένει αδιαπραγμάτευτο το τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια!

Μικρά παιδιά έπαιξαν μαζί με τους γονείς τους και τους παππούδες τους, απόλαυσαν παραδοσιακά παιχνίδια και γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά που ετοίμασαν στελέχη του Κινήματός μας και εκατοντάδες φίλοι που παρευρέθηκαν στον χώρο.

Τρεις γενιές συμπατριωτών μας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και απέδειξαν πως ο θεσμός της Οικογένειας είναι ό,τι πολυτιμότερο και σημαντικότερο για κάθε άνθρωπο.

Μια εκδήλωση που ανέδειξε την παράδοση και τις αρχές στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου ο θεσμός της Οικογένειας δέχεται την πιο βάναυση και ανελέητη επίθεση. Το Κίνημά μας αντιστέκεται ενάντια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να πλήξουν με κάθε τρόπο τον θεσμό της οικογένειας, του φυσικού και φυσιολογικού!

Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε: «Μία είναι η αξία της ζωής. Η οικογένεια. Μόλις σβήσει η οικογένεια, θα σβήσει ο κόσμος»…

Στην εκδήλωση μας απηύθυναν φέτος χαιρετισμό: Ο Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων Αργύρης Αργυρού, η Ελένη Κώστα της «Αλληλεγγύης Γονέων», η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου Αγνή Κωνσταντινίδου και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου – Πρόεδρος της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής Λίνος Παπαγιάννης. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λάρνακας Ανδρέας Καδής (αποσπάσματα) :