Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΔΟΝ, που αφορά την αίτηση τους για παραχώρηση €111,82 από το Δήμο Λάρνακας για την «εθελοντική» τους εργασία, εκθέτει ακόμη περισσότερο τη νεολαία του ΑΚΕΛ. Ο εθελοντισμός εξυπακούει πως αναλαμβάνεις ένα έργο με δικά σου έξοδα και όχι να το υλοποιείς και μετά να ζητάς τα ρέστα.

Τα επιχειρήματα της ΕΔΟΝ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γελοία, με τη λογική να απουσιάζει. Συγκρίνουν την πιο πάνω περίπτωση με την παραχώρηση δέντρων για εκστρατείες δεντροφύτευσης. Αγνοούν όμως πως πρόκειται για συγκεκριμένο πρόγραμμα της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου, για συγκεκριμένους μήνες και με συγκεκριμένα δέντρα, ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να ακολουθηθεί άλλη πρακτική.

Όσο αφορά την επιστολή που απέστειλαν, αναφέρονται σε εθελοντική οργάνωση, της οποίας τα εισοδήματα προέρχονται από εισφορές των μελών της. Πόσο εθελοντική οργάνωση όμως είναι η νεολαία ενός κόμματος που λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ως κρατική επιχορήγηση; Πόσο εθελοντές είστε, όταν όλες σας οι δραστηριότητές επιχορηγούνται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου;

Αν η ΕΔΟΝ δεν αντιλαμβάνεται την έννοια «εθελοντική οργάνωση», δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε.

Προφανώς και η δράση του κομμουνιστικού μορφώματος δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη φιλανθρωπική δραστηριότητα του ΕΛΑΜ, η οποία δεν αφορά μόνο τα 12 μπουφάν, αλλά και την διεξαγωγή εκδηλώσεων διανομής δεκάδων τόνων τροφίμων και σχολικών σε άπορους συμπολίτες μας, στην παραχώρηση πυροσβεστικών συστημάτων σε ορεινές κοινότητες της Πατρίδας μας, καθώς και στη στήριξη χιλιάδων δυσπραγούντων συμπατριωτών μας.

Όσο αφορά τη συνέχιση των ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ δραστηριότητων της ΕΔΟΝ, αναμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα τιμολόγια σε Δήμους και Κοινότητες στο λογαριασμό της κομματικής σας προπαγάνδας.

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)