Το ΕΛΑΜ τόνισε από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της Τριμερούς Διεθνούς Διάσκεψης στο Βερολίνο, πως η οποιαδήποτε προσπάθεια βασισμένη στο συγκεκριμένο πλαίσιο είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δικαίωσε την πρόβλεψη του Κινήματός μας και οι οποιεσδήποτε εξελίξεις μετατέθηκαν στον χρονικό ορίζοντα που απαίτησε η Τουρκία (Απρίλιος 2020) και αφού μέχρι τότε δημιουργήσει νέα τετελεσμένα (Κυπριακή ΑΟΖ, εποικισμός Αμμοχώστου).

Το Κίνημά μας κατέθεσε, από την πρώτη στιγμή, συγκεκριμένη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αλλαγή του πλαισίου λύσης. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, τις προκλητικές ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα 45 χρόνια αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στη βάση της ΔΔΟ η πολιτική ηγεσία οφείλει να προχωρήσει σε επανεκτίμηση της καταστάσης.

Πρόταση του ΕΛΑΜ είναι ο καθορισμός νέας πορείας στο Κυπριακό στη βάση του Ενιαίου Κράτους. Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι δικοινοτικό αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)