Σημεία και τέρατα αποκαλύφθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού, αναφορικά με τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς και της ευρύτερης περιοχής, μετά από έντονα διαβήματα, συναντήσεις και διαβουλεύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) που να σημειώσουμε ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό κόμμα που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις αποκαλύψεις που έκανε η Παράταξή μας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σήμερα στην αρμόδια επιτροπή αναφέρθηκαν καταγγελίες για εκφοβισμό των κατοίκων, απειλές, προσπάθειες απαγωγής παιδιών από αυτοκίνητα, παρενόχληση εγκύου, αλλά και άλλων γυναικών, ανυπαρξία της Αστυνομίας, κυρίως όμως: αλλοδαπός μαθητής σχεδίαζε να εισέλθει σε σχολείο με όπλο!

Μετά την λήξη της συνεδρίας της Επιτροπής, που θα συνεχιστεί, σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της και Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης:

«Η Επιτροπή Δημογραφικού εξέτασε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, που είναι το μεταναστευτικό.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, το οποίο εξετάσαμε σήμερα και τα όσα έχουν ακουστεί δεν περιποιούν τιμή για το Κράτος μας.

Σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς το κράτος δεν έχει βρει τις λύσεις για να επιλυθεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να βιώνουν όσα μας αποκάλυψαν σήμερα.

Ο άμεσα υπεύθυνος για να λύσει το πρόβλημα είναι η Κυβέρνηση. Δια του λόγου το αληθές να παρουσιάσω κάποιες κινήσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν και να επιλυθεί το πρόβλημα, όπως έχουν πράξει άλλες χώρες.

Η άμεση απέλαση όσων εγκληματούν. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα με αιτητές ασύλου που έχουν παρανομήσει, αλλά πολύ λίγοι έχουν απελαθεί.

Επιπλέον, υπάρχουν αιτητές που παρουσιάζονται ως ανήλικοι και βρίσκονται κάτω από διαφορετικό καθεστώς, οι πλείστοι εκ των οποίων δηλώνουν ότι έχουν γεννηθεί 1/1 – 1/2 ή 1/3, ενώ την ίδια στιγμή δεν δέχονται να κάνουν έλεγχο για ταυτοποίηση της ηλικίας τους.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι αυτές οι ομάδες που θεωρούνται ανήλικες και προχωρούν σε αποτρόπαιες πράξεις απέναντι σε ομοεθνείς τους, αλλά δεν έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, γιατί είναι υπό το καθεστώς ανήλικου. Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να ξεκινήσουν οι απελάσεις, ένα θέμα που κανείς, εκτός από το ΕΛΑΜ, δεν τολμά να το ακουμπήσει.

Για να μπορέσει κάποιος να απελαθεί από την Κύπρο, χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση. Αν διατίθεται η Κυβέρνηση να βελτιώσει ή να διορθώσει το πρόβλημα, πρέπει να ξεκινήσει τις απελάσεις.

Επιπλέον, πρέπει να γίνει πιλοτική χορήγηση διαβατηρίων σε αυτά τα άτομα, για να τους στέλνουμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, από την στιγμή που η Ευρώπη δεν βοηθά την Κύπρο.

Θα θέλαμε επίσης να καλέσουμε την Κυβέρνηση να εξετάσει πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους στέλνουν τα επιδόματα που λαμβάνουν στο εξωτερικό. Όταν κάποιος που δεν έχει έγγραφα να αποδείξει ποιος είναι, και μπορεί να προχωρεί σε τραπεζικές συναλλαγές με οποιοδήποτε τρόπο σε τρίτη χώρα, εκτός Ε.Ε, τότε αυτό είναι εμπαιγμός της νοημοσύνης μας να δηλώνουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ποιοι είναι.

Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα εφαρμόσει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Τα παραδείγματα κρατών όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ιταλία και άλλα κράτη του ευρωπαϊκού Βορρά, αποδεικνύουν απλώς ότι έχουμε αποτύχει σαν Κράτος»

Πιο κάτω, πως η σημερινή συνεδρία και οι σοβαρότατες καταγγελίες, παρουσιάστηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης: