(ΑΡΘΡΟ)

Το ΕΛΑΜ εύχεται ταχεία ανάρρωση στο νεαρό Ευριπίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα, το περασμένο Σάββατο. Η κοινωνία μας έχει γίνει μία ακόμη φορά μάρτυρας σοβαρών επεισοδίων με αποτέλεσμα να απειληθεί η ζωή ενός νέου παιδιού, Καταδρομέα, που βρισκόταν αμέριμνος στη γειτονιά του και δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε πράξη βίας.

Τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι ανεπαρκή και όλα κρύφτηκαν κάτω από το χαλί της εφαρμογής της «κάρτας φιλάθλου» η οποία αποδεδειγμένα απέτυχε στην πρόληψη και καταστολή επεισοδίων. Κάτι για το οποίο το ΕΛΑΜ προειδοποίησε πολλές φορές.

Τα αίτια είναι βαθύτερα και θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην γενικότερη κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και την κρίση αξιών και ιδανικών.

Το ΕΛΑΜ ζητά επαναξιολόγηση της αρμόδιας Νομοθεσίας για τη βία στα γήπεδα ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Ήδη έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ευχόμαστε και πάλι ταχεία ανάρρωση στον Ευριπίδη και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο θύμα βίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην κοινωνία μας.

Σωτήρης Ιωάννου

Βουλευτής ΕΛΑΜ Λάρνακας