Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο βουλευτής Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου με θέμα την χωρίς αποτέλεσμα πρόσφατη επίσκεψη του βοηθού του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ουσιαστικά δεν έχουμε συνομιλίες στο κυπριακό αλλά συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα με την Τουρκία να εμφανίζεται κάθε μέρα πιο προκλητική και αδιάλλακτη και τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα κόμματα στην Κύπρο (πλην του ΕΛΑΜ) να μην διεκδικούν τα αυτονόητα και να υποχωρούν. Το αυτονόητο; Ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.   

Το ζητούμενο, τόνισε, είναι η αλλαγή του πλαισίου συζήτησης στο κυπριακό που δεν είναι άλλο από την απομάκρυνση από την λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε μορφής Ομοσπονδίας.

Ο συναγωνιστής συμπλήρωσε πως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης απέτυχαν παταγωδώς, και πως οι τρεις υποψήφιοι (Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης) είναι συνεχιστές και εκπρόσωποι αυτής της φιλοσοφίας και αυτής της τακτικής που θα οδηγήσει την Κύπρο σε Τουρκοποίηση. Η μόνη ΑΝΤΙΘΕΤΗ φωνή, είπε, είναι αυτή του ΕΛΑΜ και του υποψηφίου του στις Προεδρικές εκλογές στις 5 Φεβρουαρίου 2023 Χρίστου Χρίστου.

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης