Φιλοξενούμενος στην ψεσινή εκπομπή του ΡΙΚ για τις Προεδρικές εκλογές όπου παρουσιάστηκε η 2η δημοσκόπηση του καναλιού, ήταν ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.

Ο συναγωνιστής ανέφερε μεταξύ άλλων πως, σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα. Πως διαφωνεί δηλαδή με όσους τον έφεραν σε αδιέξοδα και πως συμφωνεί με όσα το ΕΛΑΜ και ο υποψήφιος του για την προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου συνεχίζουν να δίνουν αγώνες, και αφορούν τις εκποιήσεις, το Μεταναστευτικό, την επιθετικότητα, όπως εμφανίζεται, του κράτους, κάποιων υπηρεσιών και των τραπεζών.

Οι ψήφοι δεν είναι δεδομένοι σε κανένα κόμμα, συμπλήρωσε ο Λίνος Παπαγιάννης και καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεψε ποτέ τα ακριβή ποσοστά του ΕΛΑΜ. Η Παράταξη μας τόνισε, έχει την λεγόμενη «σκληρή ψήφο» ή μυστική ψήφο, και προτεραιότητα μας είναι τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών να εξασφαλίσουμε ένα καλό ποσοστό. Κάτι τέτοιο, θα δώσει στο ΕΛΑΜ την δυνατότητα να είναι ένας πιο δυνατός μοχλός πίεσης στην νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή. Για μας, είπε, σημαντική είναι η Τρίτη Κυριακή και όχι τόσο η δεύτερη Κυριακή των εκλογών…

Μόνο η ψήφος στο ΕΛΑΜ θα δώσει μήνυμα και κάλεσε τον λαό να ενισχύσει την Παράταξη μας που ΜΟΝΟ αυτή αποτελεί την φωνή του λαού.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο συναγωνιστής επανέλαβε ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής το ΕΛΑΜ θα αποστείλει ερωτηματολόγιο στους δύο επικρατέστερους όπως ακριβώς έπραξε και στις εκλογές του 2018.

Για μας στο ΕΛΑΜ κατέληξε, προτεραιότητα αποτελεί: Να μην βλέπουμε πια πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, οι Έλληνες της Κύπρου να μην αδικούνται την ίδια ώρα που ΟΛΑ δίνονται πλουσιοπάροχα στους παράνομους μετανάστες, να τερματιστεί η ακρίβεια με μειώσεις του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης όσο και σε ρεύμα και καύσιμα, και επιτέλους να τερματιστούν οι εκποιήσεις και να δικαιωθούν οι δανειολήπτες. Για όλα αυτά το ΕΛΑΜ κατέθεσε προτάσεις νόμου και τροποποιήσεις με εισήγηση μάλιστα να γίνει διαχωρισμός των «στρατηγικών κακοπληρωτών» από τους καλοπληρωτές ή από όσους δικαιολογημένα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των δανείων τους.

Είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, να βλέπουμε αυτές τις μέρες διαφημίσεις «red Friday» και να πωλούνται οι περιουσίες του κόσμου!

Άλλη μεγάλη αδικία, μεταξύ πολλών άλλων, είναι και οι χαμηλές συντάξεις ή μισθοί, την ίδια ώρα που πολλοί απολαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις.

Τόνισε δε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των Γεωργοκτηνοτρόφων μας.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις