Ο Πόλυς Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1964. Έζησε τα πρώτα του χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή στην Λεμεσό. Σήμερα κατοικεί με την οικογένεια  του στην Λάρνακα.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην διοίκηση επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό στο Marketing. Μετά από την αποπεράτωση των σπουδών του του εργάστηκε για μια πενταετία στο Λονδίνο σε ελεγκτικό γραφείο και σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1994 και ασχολήθηκε στον τομέα και στο εμπόριο της Πληροφορικής .

ΟΥΤΕ βολεμένος, ΟΥΤΕ Βολικός, ΟΥΤΕ άβουλος

Σε δηλώσεις του ο Πόλυς Ευαγγελίδης αναφέρει ότι είναι στρατευμένος σε ιδέες της πίστης της πατρίδας και του έθνους μας. “Δεν το έκρυψα ποτέ μου αυτό”, ανέφερε, ” και ως εκ τούτου με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό κατέρχομαι ως υποψήφιος για τον Δήμο Αμμοχωστου. Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, αλλά είμαι έτοιμος να αντιπαρατεθώ με οτιδήποτε και οποιονδήποτε αντιτίθεται με τα πιο πάνω. Ζητώ την ψήφο των Δημοτών Αμμοχώστου”, κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά , ότι “δεν έχω υπάρξει ποτέ μου: ούτε«βολεμένος», ούτε «βολικός »  αλλά ούτε και «άβουλος» .