Στην αρχή αρκετοί μας έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί και ότι αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά το δοκούν. Εμείς πάντοτε, όμως, υπενθυμίζαμε ότι οι Τούρκοι του Σουλτάνου Ερντογάν πάντα καραδοκούν.

Οι τελευταίες του δηλώσεις στην 7η Σύνοδο του Βοσπόρου, παρουσία μάλιστα του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όχι μόνο επιβεβαιώνουν τα όσα γράφαμε εδώ και μήνες, αλλά μάλιστα έχουν περάσει και σε μια νέα φάση προκαλώντας ακόμη περισσότερο νομιζόμενος ότι στην Κύπρο έχει να κάνει με κότες διότι ίσως αυτή την εικόνα να του έχουν παρουσιάσει όσοι μας έχουν Κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια.

“Πλέον αυτή η ιστορία δεν μπορεί να τραβήξει πολύ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να υπάρξει κάποια κατάληξη. Αλλά εάν λένε αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας και η διοίκηση τους θα είναι εξ΄ολοκλήρου δική μας τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτοί κάνουν όπως το πεινασμένο κοτόπουλο που νομιζει ότι βρίσκεται στην αποθήκη με το σιτάρι”. Αυτή είναι μια από τις προκλητικές πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Να δούμε, όμως, και τις άλλες προκλητικές δηλώσεις του Σουλτάνου; Θα τις παραθέσουμε για να αντιληφθεί ο καθένας από εμάς την ωμή πραγματικότητα. Για να αντιληφθεί ο κάθε Ελληνοκύπριος με ποιους έχουμε να κάνουμε. Όχι ότι δεν το ξέρουμε, αλλά γιατί διάφοροι πολιτικοί κύκλοι (τρίγωνα και τετράγωνα) υποστηρίζουν ακόμη ότι μπορούμε με αυτούς τους ανθρώπους να συνυπάρξουμε. Το πώς δεν μας το εξήγησαν ακόμη; Διαβάστε, λοιπόν αυτές τις δηλώσεις που ακολουθούν για να αντιληφθείτε του λόγου τ’ αληθές:

“Συνέχεια υπάρχει ροκάνισμα του χρόνου. Αυτή είναι η τακτική. Τι γίνεται; Ξέρετε; Μας λένε εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα. Αυτός είναι ο στόχος. Για σταθείτε. Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι θα δώσεις; Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται έρχονται στις συνόδους της Ε.Ε με τη σημαία που συμμετέχει ολόκηρο το νησί. Κατ’ αρχήν τέτοια σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ΄αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορεί να έχετε. Εκεί υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Εσύ είσαι απλά η Ρωμαϊκή Διοίκηση Νότιας Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία. Με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν”.

Αυτές είναι ορισμένες από τις δηλώσεις του ανθρώπου που ονειρεύεται την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και με αυτό τον άνθρωπο αναμένουν ότι με λύσεις Τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μπορούμε να συνυπάρξουμε. Με ποιούς; Διότι ξεκάθαρα ο Μουσταφά Ακιντζί από αυτόν λαμβάνει οδηγίες και εντελώς. Άρα, ουδέποτε οι Τουρκοκύπριοι θα παρουσιαστούν διαλλακτικοί έτοιμοι να συνυπάρξουμε όπως οι οπαδοί της Ομοσπονδίας επιθυμούν.

Αφήσαμε για το τέλος τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Σουλτάνος επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις του για την Συνθήκη της Λωζάνης και τα νησία του Αιγαίου ειδικότερα.