Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός δημοσιονομικών” του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς, δήλωσε πως στον ορίζοντα διαφαίνεται ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης στην Κύπρο, η οποία θα μας φέρει σε εμπόλεμη θέση σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν μετά απο συνάντησή του με Τούρκο βουλευτή Ουμίτ Οζντάγ, ο οποίος επισκέπτεται παράνομα τα κατεχόμενα.

Ο γιος του Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε πως η Τ/κ πλευρά δεν πρέπει να δεχθεί κάτι λιγότερο από πλήρη πολιτική ισότητα και εκ περιτροπής προεδρία με ίσο χρονικό ορίζοντα. Επίσης δήλωσε πως η οικονομία του ψευδοκράτους δεν είναι έτοιμη για λύση, προφανώς υπονοώντας πως θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση το Τ/κ συνιστών κρατίδιο μετά από μια λύση (Ποιοι θα πληρώσουν άραγε;).

Τέλος δήλωσε πως η συμφωνία των εγγυήσεων δεν προστατεύει μόνο τους Τουρκοκύπριους αλλά ταυτόχρονα “εγγυάται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Μεσόγειο και την ασφάλεια των νότιων ακτών της Τουρκίας. Προσθέτοντας πως οι εγγυήσεις αυτές δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να αρθούν.

Με αυτούς λοιπόν καλούμαστε οι Έλληνες της Κύπρου, να συμβιώσουμε…