Ματωμένη πρωτοχρονιά υπόσχονται οι τζιχαντιστές, απειλώντας χριστιανικές εκκλησίες στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με μηνύματα που αποστέλλουν τα μέλη του ISIS  στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών» όπου απευθύνουν κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος». Παράλληλα, στο μήνυμα, που είναι γραμμένο στα αραβικά, αναγράφονται τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για μια νέα «αιματηρή ταινία τρόμου». Τα σοκαριστικά μηνύματα αναρτήθηκαν σε γκρουπ των τζιχαντιστών στο Telegram και περιελάμβαναν εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες.

Μάλιστα, στην ανάρτηση δίνεται λεπτομερής κατάλογος με εκκλησίες ενώ σε άλλο ποστ, ένα μέλος καλούσε να στοχεύσουν πέρα από εκκλησίες σε γνωστά ξενοδοχεία,πολυσύχναστες καφετέριες, δρόμους, αγορές και δημόσιους χώρους. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Επισήμως, αυτές είναι οι χώρες που σκοπεύει να χτυπήσει ο ISIS. Ανεπισήμως, όμως, κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι υποψήφιος στόχος των φανατικών ισλαμιστών. Πέρα, βεβαίως, από τις αυτονόητες ευχές να μην συμβεί τίποτα απολύτως, πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό στο πραγματικό του μέγεθος το πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Όσο η «αντιμετώπισή» του γίνεται με αυτοκτονικές τάσεις του στυλ «καλώς ορίσατε πρόσφυγες», «ανοιχτά σύνορα για όλους», όσο η προσπάθεια αντίληψης των δραστών περιορίζεται σε προσπάθεια απομόνωσης τους από την γενικότερη ισλαμική τρομοκρατία που επηρεάζει, άμεσα ή έμμεσα, αναρίθμητους μουσουλμάνους, τόσο θα συνεχίσει η Ευρώπη να μετράει ανθρώπινες απώλειες και να μοιρολογεί σε θλιβερές παραστάσεις του τύπου «είμαστε όλοι Τσαρλί Χεμπντό», «είμαστε όλοι Μπατακλάν», «είμαστε όλοι Βερολίνο» κ.ο.κ…

ΠΗΓΗ