Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), με πέρα των εκατό συναγωνιστών να δίνουν δυναμικά το παρών τους στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (29/1) στην Λεμεσό.

Αντιομοσπονδιακά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, με το σύνθημα «Ντροπή Ντροπή θα γράψει η Ιστορία, ο Διγενής ΔΕΝ Πέθανε για την Ομοσπονδία» να κυριαρχεί, στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε ομοσπονδιακό πολιτικάντη, πως στη γη που γέννησε τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή καμία λύση ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεχτή.

Στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Στρατηγού, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Αντιθέτως υπό το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλου του κόσμου κατατέθηκαν τα στεφάνια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου και από τον βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν από όλες τις Επαρχιακές Οργανώσεις, διάφορα τμήματα του κινήματος και από το Μέτωπο Νεολαίας.

 

Οι ΕΛΑΜίτες με την δυναμική τους παρουσία έδωσαν όρκο τιμής, στην μνήμη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, πως καμιά λύση ομοσπονδίας δεν θα περάσει και πως θα περιφρουρήσουν με κάθε τίμημα την Ελληνικότητα της Κύπρου.