Στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συζητήθηκε η τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων, η οποία δυστυχώς καταψηφίστηκε με την σύμφωνη γνώμη  ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συμπατριώτες μας να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τις αυθαιρεσίες των τραπεζών.

Κατά την διάρκεια της ολομέλειας, εκ μέρους της Παράταξής μας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ότι το ΕΛΑΜ θα στηρίξει το νομοσχέδιο, θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι του ’22 υπήρχε υπόσχεση ότι θα υπάρξει το σχέδιο “ενοίκιο έναντι δόσης”, αλλά είμαστε στον Μάρτιο του 2023 και ακόμη δεν έχει έρθει τίποτα.

Τον Απρίλιο του ’21, αναστείλαμε και πάλι τις εκποιήσεις με την δέσμευση ότι θα εξετάζονταν οι προτάσεις για τις εκποιήσεις στην επιτροπή οικονομικών. Σχεδόν 2 χρόνια μετά, δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η συζήτηση…

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο αφού πολίτες χάνουν τα σπίτια τους και τα “funds” λειτουργούν σαν αρπακτικά γεράκια. Δεν πρόκειται να παρακαλουθούμε την ασυδοσία αμέτοχοι. Πόσο μάλλον όταν η Κεντρική Τράπεζα θυμήθηκε το 2023 ότι χρειάζεται να φέρει ξένες εταιρίες για την διαχείριση των δανείων.

Σήμερα, το 2023, ο Κεντρικός Τραπεζίτης θυμήθηκε ότι χρειάζεται κατηγοριοποίηση των δανείων, κάτι που από το 2018 πρότεινε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αλλά κανείς δεν μας είχε ακούσει!…

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του βουλευτή μας Σωτήρη Ιωάννου: