Μνημόσυνο του ήρωα Κυριάκου Κακουλλή στο Γέρι

Αντιπροσωπεία της Τοπικής Επιτροπής Γερίου Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου παρευρέθηκε στο μνημόσυνο του ήρωα Κυριάκου Κακουλλή. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό τού Αγίου Μηνά στο Γέρι.

Ο ήρωας έπεσε στην μάχη των Καζιβερών στις 19 Μαρτίου 1964 στη διάρκεια των δικοινοτικών ταραχών ενώ συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ’55 – ‘59.

Τον Φεβρουάριο του 1964 κατατάχτηκε στην αστυνομία και εργάστηκε για την ασφάλεια του κράτους και την προάσπιση της ελευθερίας της Κύπρου η οποία κινδύνευε από τους Τούρκους.

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου, κατέθεσε ο Απόστολος Αποστόλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Παράταξης μας.

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε  στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο χωριό Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου όπου τελέστηκε το Εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Δημητράκη Παπαμιλτιάδη.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου στο μνημείο του ήρωα, στεφάνι κατέθεσε το στέλεχος της Επαρχιακής Λευκωσίας Γιώργος Σιακαλλή.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία με την παρουσία του Γιώργου Τσιτλίδη εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ, μίλησε με τους παρευρισκόμενους που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για την κοινοβουλευτική και κοινωνική δράση του Ε.ΛΑ.Μ. αλλά και να μοιραστούν τα προβλήματα και τις  ανησυχίες που αντιμετωπίζουν.

Τιμή και δόξα στην Αγωνίστρια Νίτσα Χατζηγεωργίου

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο μνημόσυνο της αγωνίστριας του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα ’55-’59 Νίτσας Χατζηγεωργίου. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο στην Λευκωσία.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε η συναγωνίστρια Πόλα Χριστοφίδου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά θα τιμά τους ήρωες αυτού του Έθνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Ειδικότερα όταν πρόκειται για νέους που αψήφησαν τις χαρές της ζωής για να δουν επιτέλους αυτό τον τόπο ελεύθερο. Είναι καιρός να αντιληφθούμε πως έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε τα βήματά τους και να δώσουμε με το δικό μας τρόπο, ο καθένας ξεχωριστά, τον μεγάλο αυτό Αγώνα που δεν μπορεί να έχει παρά μόνο ένα σκοπό: μία Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική!